Telefon programari: 0764.800.048, 031.436.10.59

Bd. 1 Decembrie 1918, nr.51, bl. J38, sc. C,ap.32 - parter Bucuresti, Sector 3 Vezi locatia

Sep 17

Gingii inflamate

Cauzele Gingivitei:

  • acumularea de placa de-a lungul marginii gingivale. Daca placa nu este indepartata ea se matureaza si poate provoca reactii inflamatorii in doar 21 de zile.
  • acumularea de tartru ce impiedica curatirea si autocuratirea. (tartrul dentar nu poate fi indepartat prin periaj ci doar prin detartraj).

Microorganisme implicate in gingivita si boala parodontala:

  • Actynomices, Fusobacterium, Prevotela etc.

Aceste specii microbiene se gasesc in general in flora microbiana bucala a unui pacient sanatos. In gingivita cronica toate aceste specii microbiene se gasesc in cantitati foarte mari in placa bacteriana dentara si de asemenea produc cresterea numarului bacililor mobili si a spirochetelor.

Aceste fenomene fac ca placa dentara sa se populeze cu microbi fiind un mediu propice dezvoltarii lor si de aici sa produca afectiuni gingivale.

Cum ne dam seama ca avem gingivita ?

  • gingii marite de volum, rosii.
  • gingiile sangereaza usor la periaj si chiar spontan.

In lipsa periajului la nivelul gingiei se acumuleaza un mare numar de microorganisme cu semne clare de inflamatie, in aceste situatii gingivita ia o forma cronica. In unele cazuri gingivita poate avea si un caracter acut, inflamatia are un caracter mai accentuat, leziunile pot evolua la nivelul parodontal, la nivelul cementului si osului alveolar moment in care vorbim de boala parodontala.

Cel mai bun mod prin care se poate prevenii gingivita este o igiena bucala buna si detartraj la 6 luni. In cazul in care realizati un periaj corect dar totusi aveti gingii inflamate si sensibile de vina poate fi tartrul subgingival,tehnica de periaj si/sau periuta de dinti – intrebati medicul stomatolog pentru a va recomanda o tehnica de periaj potrivita pentru dv.

Call Now Button0764.800.048